ABOUT KüLTüR MANTAR TOHUMU

About kültür mantar tohumu

About kültür mantar tohumu

Blog Article

Siparişiniz ile birlikte measurement propertyımcı olması için mantar ekimi ve yetiştirilmesi hakında bilgiler bulunan bir ekim klavuzu gönderiyoruz.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to obtain the very best YouTube expertise and our most current functions. Find out more

Your browser isn’t supported any longer. Update it to obtain the most effective YouTube knowledge and our hottest characteristics. Find out more

Bu nedenle mantarı üretirken aynı zamanda farklı fiyatlarla alternatif satış kanalları bulunmalıdır.

Mavi İstiridye Mantarı: Kuzey yarımkürede yaygın olan bu tür, en hızlı kolonileşen istiridyelerden biridir. Bu mantar, five ila 20 derece arasında daha soğUnited kingdom iklimleri tercih eder.

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler. İhtiyaçları olan besini bitkilerden alırlar bitkilerden aldıkları besin fotosentez sonrası oluşan besinlerdir çünkü mantarlar fotosentez yapamazlar.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-two gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez yardımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini one santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

You can e-mail the site owner to allow them to know you were blocked. Please consist of Anything you were being performing when this web page came up along with the Cloudflare Ray ID observed at The underside of the site.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Tüm bunları karıştırıp toprağı serpin. Daha sonra toprağı tekrar bu kompost ile karıştırmaya başlayın. Çapalama işlemi bittikten sonra kuzu göbeği mantarı tohumunu serpmeye başlayabilirsiniz.

You can email the internet site owner to let them know you had been blocked. Make sure you include Everything you have been executing when this website page came up and also the Cloudflare Ray ID identified at The underside of the webpage.

Mantar boyu 6-7 cm ulaştığında bıçak yardımı ile hasat yapabilirsiniz. Topladığınız mantarları hemen tüketmeyecekseniz yıkamayın. Mantarın suyla temas etmesi çabuk bozulmasına neden olur. Bu nedenle dondurucuda muhafaza edebilir ya da kurutabilirsiniz.

Uzmanlık: Deneyimli bahçıvanlardan oluşan ekibimiz, rehberlik sağlamak ve sorularınızı yanıtlamak için her zaman hizmetinizdedir.

Kuzu Göbeği Mantarı Morchellaceae mantar familyasından gelen yenilebilir lezzetli bir mantar check here türüdür. Avrupa’da hatta bazı kesimler tarafından morel mantarı olarak bilinir. İlk kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği ve evcilleştirilme süreci 1982 yılında başlamıştır.1990 yılında ise tamamen istenilen bölgede yetiştirilmeye başlanmıştır. Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği sürecinde ise en başarılı advertisementım Çinliler tarafından gerçekleşti.

Report this page